#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / anual /

QUICHE LORRAINE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de mantega

 1 ou

 200 g de farina

 

Per fer el farcit

 

 200 g de bacó picat

 200 g de formatge gruyere

 100 ml de llet

 250 ml de nata

 4 ous

 Sal

 


COM HO FEM?

 

Per fer la massa, tallem la mantega a trossos petits i la barregem amb l’ou i la farina. La pastem fins a obtenir una massa homogènia. L’emboliquem en paper de plàstic i la deixem reposar 30 minuts. Estirem la massa i folrem un motlle de 26 cm de diàmetre, prèviament pintat amb mantega i farina. La posem al forn amb un pes al damunt durant 10 minuts (pot ser paper de forn amb mongetes o llenties), retirem el pes i la deixem 3 minuts més perquè la massa s’assequi. Fregim el bacó en una paella a foc no massa fort. Escalfem la llet amb la nata i l’afegim a poc a poc als ous batuts, i salpebrem. Posem el bacó i el formatge ratllat sobre la massa i hi afegim el líquid. Ho deixem coure fins que el farcit qualli, uns 25-30 minuts.

 

ET RECOMANEM

Podem fer servir qualsevol classe de formatge curat o semicurat de cabra, ovella o vaca. Si no volem fer la massa, podem comprar una pasta brisa. Les racions que sobrin, les podem embolicar i congelar. Els grans que fem servir com a pes per cuinar la quiche els podem guardar en un pot de vidre per tornar-los a utilitzar, i també el paper de forn.