#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / tardor / hivern / anual / cullera /

SOPA DE POLLASTRE I VERDURES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 Verdures pel brou

 Ossos de pollastre

 Restes de pollastre

 Aigua

 

 


COM HO FEM?

 

Rentem les verdures, pelem la pastanaga i el nap, i reservem a part les peles. Posem les peles amb les fulles d’api i la part verda del porro en una cassola, juntament amb els ossos de pollastre. Ho cobrim tot amb aigua i ho deixem bullir a foc no massa fort una hora. Colem el brou. Tallem les verdures a daus i les bullim amb el brou. Quan siguin tendres, hi afegim el pollastre esmicolat i ho condimentem amb sal, o salsa de soja, i amb unes herbes fresques picades.

 

ET RECOMANEM

Quan cuinem amb verdura «de gust» fort (pastanaga, nap, api, ceba tendra, porro), abans de pelar-la, podem rentar-la bé i així guardar la pela o les fulles en una bossa al congelador, que anirem omplint fins que en tinguem prou per fer un brou de verdura, pollastre, peix o el que vulguem. El brou que sobra el podem congelar en gots de plàstic, tapats, amb la descripció del que és i la data de caducitat.