#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / anual /

“SPRING ROLLS” DE POLLASTRE, ESPINACS I FORMATGE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 80 g de pit de pollastre

 Sal

 Oli d’oliva

 0.25 got d’aigua o vi blanc

 50 g de ceba

 40 g d’espinacs

 25 g de formatge ratllat (curat o semi de cabra; ovella o vaca)

 1 fulla de pasta brick

 0.25 alvocat madur

 1 cullerada de cacauets

 1 culleradeta de suc de llima

 

 


COM HO FEM?

 

Salem el pollastre i l’enrossim en oli calent. El retirem i el tallem a tires fines. Afegim aigua o vi a la paella, remenem el fons i reservem aquest líquid. A la mateixa paella, fregim la ceba tallada a la juliana (a tires fines). Quan la ceba estigui rossa, hi afegim els espinacs trossejats, el pollastre i el líquid reservat. Ho cuinem fins que es redueixi i ho deixem refredar una mica. Barregem el formatge amb la preparació anterior. Preescalfem el forn a 220 °C. Posem el farciment en una làmina de pasta i l’emboliquem com un spring roll, és a dir, doblegant els extrems del costats per sobre del farciment i embolicant-lo com un caneló. Cuinem els rolls al forn durant 10 minuts o fins que es daurin. Fem un puré amb l’alvocat, hi afegim els cacauets picats i ho condimentem amb sal, pebre i llima.

 

ET RECOMANEM

Si no tenim pollastre, podem fer servir porc o vedella, o verdures com carbassó, pastanaga.