Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

TERRINA DE POLLASTRE ROSTIT

TERRINA DE POLLASTRE ROSTIT

Una recepta de:

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Mitjana

120 minuts

Racions:

2

COM HO FEM?

La nit abans posem el pollastre a macerar amb el conyac i la branca de canyella. Al dia següent el traiem, l'escorrem i l'assequem. El salpebrem i el rostim en una paella amb una mica d'oli i la branca de canyella, fins que agafi un color daurat. Després el passem per la picadora. Reservem en un bol. En la mateixa paella daurem el pinyons i els afegim al bol amb el pollastre. Aprofitant el mateix oli fregim les cebetes pelades, quan tinguin un color torradet hi afegim un raig de conyac i el deixem reduir. Quam estiguin ben toves les apartem del foc i les reservem. Al bol on hi teníem el pollastre i els pinyons, hi afegim la carn de porc picada i ho barregem bé. A banda batem l'ou i l'afegim juntament amb la llet, salpebrem i barregem fins que ens quedi una mescla lligada. Pintem el motlle tipus plum cake amb oli o mantega, i el forrem amb les làmines de bacó. Hi posem la barreja de carns, i hi anem intercalant les cebetes i les prunes. Ho tapem amb el bacó. Ho posem al bany maria amb el forn preescalfat a 180 ºC durant uns 50 minuts, o fins que introduint uns broqueta no surti suc pel forat que hem fet. Deixem refredar completament abans de desemmotllar.

NECESSITAREM:

  • 200 g de cuixa de pollastre sense os ni pell
  • 125 g de carn de porc picada
  • 6 cebetes
  • 5 prunes
  • 1 culleradeta pinyons
  • 8 làmines de bacó
  • 0'5 branca de canyella
  • 1 ou
  • 50 ml de llet
  • 1 raig de conyac
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

ET RECOMANEM

Aquesta recepta és ideal per aprofitar restes del rostit de Nadal i és important saber com reaprofitar-lo. És una recepta que es pot fer tot l'any, podríem substituir les prunes i els pinyons per tomàquet sec i nous, i el bacó també el podríem introduir finament picat a la massa. Aquesta terrina és ideal per menjar freda, es serveix tallada i es pot acompanyar d'alguna compota. És fantàstica pels àpats nadalencs, ja que es poden adaptar les quantitats segons els comensals i fer-la en un motlle més gran, i al fer-se amb anterioritat no hem d'estar a la cuina fins a l'últim moment i podrem gaudir de l'àpat. Nosaltres l'hem fet un un motlle de plum cake petit, d'uns 15 cm de llarg.