#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / fred / anual /

TOMÀQUET FARCIT DE FORMATGE FUMAT I PERNIL DOLÇ AMB OLI DE NOUS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 2 tomàquets mitjans

 0.5 carbassó petit

 2 espàrrecs verds

 30 g de formatge fumat (Idiazabal)

 30 g de pernil dolç picat

 Oli d'oliva

 Sal

 Pebre

 Un polsim d'orenga

 

Per fer l'oli de nous:

 

 60 ml d’oli d’oliva

 1 cullereta de vinagre balsàmic

 20 g de nous

 Sal

 Pebre

 


COM HO FEM?

 

Escaldem els tomàquets en aigua bullint uns 15 segons, els refredem i els pelem. Tallem una mena de tapa als tomàquets i els buidem amb cura. Colem la polpa i la reservem. Tallem el carbassó a rodanxes i el fregim una mica en oli. El piquem i el reservem. En la mateixa paella, saltem el pernil, hi afegim el carbassó i els espàrrecs trossejats, els saltem durant un parell de minuts a foc molt viu i hi afegim l’orenga i la polpa de tomàquet reservada. Ratllem el formatge i l’afegim al saltat de verdures fora del foc i ho salpebrem. Quan estigui tebi, farcim el tomàquet i el mantenim en un lloc càlid. Trinxem els ingredients de l’oli de nous i els servim amb el tomàquet.

 

ET RECOMANEM

Si no tenim formatge fumat, podem fer servir qualsevol altre formatge curat o semi, d’ovella, cabra o vaca.