Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

TRUFES DE FESTUCS CARAMEL·LITZATS I NEULES

TRUFES DE FESTUCS CARAMEL·LITZATS I NEULES

Una recepta de:

Laura Almendros de Coure Coulants

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Mitjana

45 minuts

Racions:

4

COM HO FEM?

Retirem la closca dels festucs. Posem a coure a un cassó a foc fort el sucre i l'aigua i quan porti un parell de minuts bullint afegim els festucs. Remenem amb una cullera de fusta i quan el sucre cristal·litzi baixem el foc i deixem que caramel·litzin. Deixem un parell o tres de minuts i aboquem el contingut damunt d'un paper de forn. Un cop fred, ho piquem fins que es faci una mena de praliné. Escalfem la xocolata amb llet fins que es fongui i un cop perdi temperatura la barregem amb els festucs triturats. Per últim afegim també les neules trinxades. Ho barregem tot molt bé i passem a donar-li forma de trufes. Podem fer boles o bé formes més irregulars. Deixem reposar les trufes a la nevera i un cop fredes fonem xocolata negra de cobertura i les banyem. Per últim arrebossem les trufes amb cacau en pols.

NECESSITAREM:

  • 75 g festucs salats sense closca
  • 75 g sucre
  • 25 ml aigua
  • 65 g neules
  • 130 g xocolata amb llet
  • 100 g de xocolata negra de cobertura
  • 30 g cacau en pols

ET RECOMANEM

Aquestes trufes també es podrien fer amb els festucs sense caramel·litzar ja que el contrast xocolata-sal queda molt bé. O bé amb qualsevol altra fruita seca. Val la pena preparar-les aprofitant els excedents de dolços de Nadal ja que són ideals per congelar i acompanyar un cafetó en qualsevol època de l'any. Només cal treure-les del congelador uns minuts abans de consumir.