Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

SOM GENT DE PROFIT: LA SÈRIE

A casa no llences res? Aprofites les sobres per preparar plats bons i sans per tota la família? Segueixes bons consells i hàbits per tal de reduir el malbaratament alimentari?

Consulta els nostres programes i podràs aprendre senzilles receptes i trucs per tal d'aprofitar tot el menjar que tenim a casa! #SOMGENTDEPROFIT

Una sèrie de bons hàbits: 01 Planificar

15 de Novembre de 2017

En el primer capítol coneixem dos veïns molt benavinguts, la Montserrat i el Jose. Avui la Montserrat aconsella al Jose que quan anem a comprar cal planificar molt bé els àpats de la setmana, així no comprarem de més i no se'ns farà malbé el menjar.

Una sèrie de bons hàbits: 02 Conservar i cuina d'aprofitament

15 de Novembre de 2017

En el capítol d'avui la Montserrat explica al Jose que d'unes sobralles en podem fer un nou i boníssim plat, com per exemple croquetes o bé, de la fruita madura batuts i confitures.

Una sèrie de bons hàbits: 03 Etiquetes i ordre

21 de Novembre de 2017

Avui descobrim la diferència entre les dates de caducitat i les de consum preferent dels aliments envasats, malgrat que en Corbacho sembla que no s’hi guipi gaire, la Montserrat l’aconsella com preparar unes mongetes a punt de caducar, perquè hem d’anar en compte que el menjar no ens caduqui en el rebost o a la nevera.

Una sèrie de bons hàbits: 04

15 de Novembre de 2017

En aquesta sèrie la Montserrat Carulla i en Jose Corbacho són molt bons veïns. I també tenen molt en comú: els agrada cuinar i menjar bé, i això vol dir aprofitar bé els aliments sense llençar-ne, si ens ho proposem i tenim bons hàbits, evitarem el malbaratament alimentari.

En Jose Corbacho té una convidada molt especial a dinar, l’Ada Parellada, que aprofita per explicar què són les indústries de profit i les diferents iniciatives solidàries, com el Banc dels Aliments, Remenja’mmm i Espigoladors que recuperen aquells aliments que no tenen sortida al mercat i els reparteixen en menjadors socials o bé en fan melmelades. En aquest capítol, a més conèixer aquestes iniciatives, en Jose ens dona alguns consells per no llençar menjar quan anem al restaurant. De debò que no li agrada el flam de vainilla?

CHRISTIAN ESCRIBÀ: CONSELLS DOLÇOS D'APROFITAMENT

24 de Desembre de 2014

Els torrons són el gran estoc de les cases després de festes. Com aprofitar els dolços de Nadal que sobren? Mira el video del Christian i descobreix-ho.

TORTELL POLTRONA: QUÈ PODEM FER AMB UNA BARRA DE PA SEC?

2 de Febrer de 2015

Anem fins a casa d'en Tortell Poltrona perquè ens mostri com reaprofitar el pa que ens ha sobrat. Una recepta ideal per passar el fred!

LAIA FERRER: NO LLENCIS LA FRUITA MADURA, APROFITA-LA A LA CUINA

3 de Febrer de 2015

Saps com li agrada, a la Laia Ferrer, preparar les fruites més madures?...Només una pista, curri!

PERE TÀPIES: APRÈN COM S'APROFITEN ELS LLEGUMS

4 de Febrer de 2015

Mongetes, pebrot, ceba i bacallà! En Pere Tàpies ens proposa un empedrat de categoria.

ADA PARELLADA: COM HEM DE PLANIFICAR LA COMPRA AMB SENY?

5 de Febrer de 2015

Acompanyem l'Ada Parellada a fer la compra al mercat. Llapis i paper són els seus companys del Repte de Profit.

ARIADNA OLTRA: ON POSO EL QUÈ?

6 de Febrer de 2015

Ens colem dins la nevera de l'Aridana Oltra per veure com organitza els aliments que hi posa a dins. Pren-ne nota!

EL QUIM MASFERRER I ELS EMBOTITS

9 de Febrer de 2015

En Quim no és massa bon cuiner i, per això, demana ajuda a la família. A casa seva són pagesos de sempre i restauradors. Ens explica com antigament no es llençava res, ni els fems del bestiar! Superarà el repte?

SOR LUCÍA CARAM ENS ENSENYA A REAPROFITAR ELS PLÀTANS

10 de Febrer de 2015

De menjar no n'hem de llençar ni mica, hi ha molta gent que passa gana perquè no disposa de prou recursos. Sor Lucía Caram forma part d'una fundació que ajuda els més necessitats. Ella, a més, és molt bona cuinera. Quines postres ens proposa a partir d'uns plàtans madurs?

ANEM A L'ESCOLA AMB EL DANI JIMÉNEZ

11 de Febrer de 2015

En una escola cada dia mengen molts nens i nenes, cal vigilar amb les mesures, no fos cas que ens faltés menjar o que en sobrés massa. Per això, en Dani Jiménez té el repte de calcular amb exactitud les quantitats.

COM NO MALBARATAR AL RESTAURANT AMB LA SÍLVIA ABRIL I L'ÀNGELS GONYALONS

12 de Febrer de 2015

Aquestes extraordinàries actrius, la Sílvia Abril i l'Àngels Gonyalons han de superar un repte, aparentment molt fàcil: fer un àpat sense que els sobri menjar, el just per no quedar-se amb gana i no llençar res. I si els en sobra, què en faran?

JORGE WAGENSBERG: LA CIÈNCIA CONTRA EL MALBARATAMENT.

13 de Febrer de 2015

Jorge Wagensberg és un magnífic divulgador científic que ens explica com ens perjudica la nostra societat i l'entorn natural, i des d'altres punts de vista, el malbaratament.