Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

MANIFEST DE PROFIT

A Catalunya, cada any, llencem 260.000 tones d'aliments a les escombraries. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, malgastem els recursos naturals invertits i desaprofitem un bé molt valuós. El malbaratament d'aliments és un fenomen global que també afecta casa nostra.

Aquest manifest és un compromís de lluita contra el malbaratament alimentari. Siguem responsables a l’hora de comprar, cuinar, conservar, menjar i llençar els residus que generem.

Segueix-nos a les xarxes
i suma't al moviment

Ja som més de 37.000 #SomGentdeProfit

Els qui ens hi adherim manifestem que:

SOM GENT DE PROFIT

Les persones i entitats que donem suport a aquest manifest estem plenament conscienciades sobre els perjudicis del malbaratament alimentari en la nostra societat.

TENIM ACTITUD DE PROFIT

Tenim i fomentem una actitud positiva i lluitadora contra el malbaratament dels aliments. Totes les iniciatives que promovem van dirigides a reduir-lo.

FEM COMPRA DE PROFIT

Fomentem i divulguem les bones pràctiques a l’hora de fer una compra planificada i responsable.

ELABOREM CUINA DE PROFIT

Atorguem als aliments el valor real que tenen a través de la passió pels productes frescos, la cuina i la bona alimentació com a valors imprescindibles en la lluita contra el malbaratament. Cuinem amb cura i amb mesura. Aprofitar al màxim els aliments és un valor cultural i forma part de la nostra cultura gastronòmica.

MENGEM PRODUCTES DE PROFIT

Prioritzem els aliments frescos, de proximitat i de temporada. Valorem els aliments per la seva capacitat d'alimentar persones, per sobre del seu aspecte o valor econòmic. Tenim cura de conservar bé els aliments per evitar que es facin malbé.

COMPARTIM INFORMACIÓ DE PROFIT

Documentem i elaborem totes les nostres actuacions, amb informació contrastada, rigorosa i útil. Ens informem i compartim informació sobre bones pràctiques i experiències d'aprofitament d'excedents d'aliments al nostre entorn.

GENEREM RESIDUS DE PROFIT

Practiquem i fomentem el reciclatge de tot tipus de residus i de la fracció orgànica en particular.