#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / anual / cullera /

BAVAROISE DE FRUITS VERMELLS


NECESSITAREM




 100 g fruits vermells

 60 g sucre

 20 ml llet

 1 rovell d'ou

 80 g nata

 70 g clares d'ou

 1.5 fulles de gelatina

 1 cullerada sopera de sucre fi

 

 


COM HO FEM?

 

Reservem uns quants fruits vermells per decorar. Batem el rovell d’ou i un terç del sucre en un bol, i ho reservem. Batem els fruits vermells amb la llet i els posem a coure al foc amb un terç del sucre fins que bulli. Un cop bulli, l’aboquem a sobre del bol del rovell sense parar de remenar fins que agafi textura de crema. Si no tingués aquesta textura, hauríem de posar la barreja al foc i retirar-la just abans de bullir. Muntem les clares a punt de neu i un cop siguin fermes, afegim-hi el terç de sucre restant, acabem de muntar-les i reservem. Semi-muntem la nata. Hidratem les fulles de gelatina en un bol d’aigua freda uns 5 minuts. Fonem les fulles de gelatina al microones, 10 segons i les afegim a la crema de fruits vermells. Després barregem la nata amb les clares muntades i per últim afegim aquesta darrera barreja a la crema de fruits vermells. Remenem amb moviments suaus amb una espàtula i ho aboquem a uns motlles o envasos. Refredem-ho a la nevera o bé al congelador fins que qualli. Decorem-les amb fruits vermells i sucre fi.