#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / tardor / hivern / primavera / vegetal / fred / dolç /

BESCUIT TATIN

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 2 pomes

 Un polsim de sal

 4 cullerades de sucre

 4 cullerades d’aigua

 

Per fer la massa:

 

 40 g de iogurt

 40 g d'oli

 60 g de sucre

 1 ou

 65 g de farina

 5 g de llevat en pols

 


COM HO FEM?

 

Pelem les pomes i les tallem a octaus. Les posem en una cassola amb un polsim de sal, les barregem i deixem que es coguin tapades a foc fluix, 15 minuts. Esperem que es refredin. Fem un caramel amb el sucre i l’aigua, l’escampem pel fons d’un motlle de 24-26 cm i col·loquem els trossos de poma sobre el caramel, cobrint tota la base. Escalfem el forn a 160 °C. Barregem els ingredients de la massa en un bol i els passem pel Turmix fins a obtenir una massa homogènia. Aboquem la massa damunt de les pomes i ho coem tot al forn 35 minuts o fins que ho punxem amb un ganivet al mig i surti net.

 

ET RECOMANEM

Per treure el pastís del motlle, escalfem una mica la base sobre un fogó per desfer el caramel i que es desenganxi. Podem fer-lo igual però amb peres.