Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

BOLONYESA VEGETAL

BOLONYESA VEGETAL

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

60 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Piquem la ceba i la cuinem a foc no gaire fort amb un raig d’oli fins que es caramel·litzi (color daurat procedent de la transformació del mateix sucre de la ceba en caramel). Ratllem la pastanaga, piquem el tronc d’api i l’all. Afegim les verdures a la ceba i continuem la cocció remenant ocasionalment. Barregem la soja amb el líquid calent. Quan les verdures estiguin tendres, hi afegim el pebre vermell i les coem un minut remenant. Afegim la soja, el tomàquet i el llorer al sofregit de verdures. Ho cuinem 30 minuts a foc baix i ho condimentem amb sal, pebre i les herbes.

NECESSITAREM:

  • 25 g de ceba pelada
  • Oli d'oliva
  • 15 g de pastanaga pelada
  • 10 g d'api
  • 0'5 gra d’all
  • 10 g de proteïna de soja fina
  • 40 ml d’aigua calenta o brou
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 60 g de tomàquet fregit
  • 0'25 fulla de llorer
  • 2 fulles d’alfàbrega o 1/4 de culleradeta d’alfàbrega seca
  • 8 fulles de julivert o 1/4 de culleradeta de julivert sec
  • Sal
  • Pebre

ET RECOMANEM

Si tenim espai al congelador, podem multiplicar la recepta i congelar-la en pots buits de iogurt tapats amb una mica de paper d’alumini, indicant la data i què conté. Les peles de pastanaga, les fulles d’api i les capes externes de la ceba que no estiguin gaire seques, les podem guardar en una bossa al congelador per fer un brou quan la tinguem plena.