#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / dolç / tardor / tardornova /

BUNYOLS DE MONIATO

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 225 g de moniato rostit

 110 g de farina

 2 culleradetes de llevat químic

 2 cullerades de sucre llustre

 1 ou

 55 ml de llet

 1 pessic de sal

 oli d'oliva suau

 sucre llustre per ensucrar

 

 


COM HO FEM?

 

Posem en un bol tots els ingredients menys l’oli. Amb un batedor barregem bé la mescla fins que obtinguem una massa ben fina, evitant que hi quedin grumolls. Posem a escalfar en un cassó oli abundant. Quan estigui ben calent anem fregint porcions de massa, que agafarem del bol amb l’ajuda de dues culleretes. Deixarem fregir els bunyols fins que estiguin daurats. Els retirem i els deixem escorrer sobre paper absorvent. Quan estiguin freds, i just abans de menjar-los, els espolvoregem amb sucre llustre.

 

ET RECOMANEM

Ara a la tardor, i sobretot per la Castanyada, sempre sobren moniatos rostits. Aquesta és una recepta ideal per aprofitar-los. Podem preparar-los de la mateixa manera, però amb carbassa, també pròpia de l’epoca. Penseu que és millor espolvorejar el sucre just abans de menjar els bunyols. Si els deixeu ensucrats molta estona abans, els bunyols l’absorviran!