#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tàper / estiu / anual /

CALAMARS AMB CEBA I ARRÒS BLANC

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 200 g de calamars

 150 g de ceba

 70 ml de brou de peix (o aigua)

 40 ml d’oli d’oliva

 1 gra d’all

 25 ml de vi blanc

 1 manat d’herbes aromàtiques

 1 polsim de sal

 1 polsim de pebre

 

Per fer l’arròs blanc d’acompanyament

 

 80 g d’arròs llarg

  1 l d’aigua

  1 polsim de sal

 


COM HO FEM?

 

Netegem els calamars. Els salem i els tallem a anelles. Sofregim en una cassola amb la meitat de l’oli els calamars. Un cop rossos, els reservem. No patiu si veieu que deixen anar molta aigua. Tingueu paciència i veureu que es va evaporant. I acabaran rossos i no bullits. Pelem i tallem en juliana (tires fines) les cebes. Laminem els alls. Afegim una mica més d’oli a la cassola i sofregim les cebes a foc mitjà. Quan siguin gairebé rosses hi incorporem els alls laminats. Un cop daurats escorrem d’oli. Paciència, la ceba necessita temps si la volem ben confitada i melosa. Afegim a la cassola el manat d’herbes i de nou els calamars. Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir. Ho mullem amb el brou de peix (o aigua) i ho tastem de sal. Ho deixem coure de 30 a 35 minuts i ja ho podem servir. Per acompanyar els calamars amb ceba, bullim arròs blanc que ens contribuirà a fer un plat ben equilibrat.

 

ET RECOMANEM

Aquesta recepta és de les que millora si la preparem d’un dia per l’altre. L’arròs blanc ens acompanya molt bé amb la salsa dels calamars. Un bon pa també serà un gran aliat. Si us queda salsa, la podeu aprofitar per acompanyar un plat de pasta per exemple.