#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / crema / tardor / hivern /

«CAPUCCINO» DE BOLETS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de bolets frescos de temporada

 5 g d’oli d’oliva

 1 gra d’all

 Sal

 50 g de ceba

 10 g de mantega

 25 g de patata tallada a làmines fines

 120 ml de brou de verdures o pollastre

 50 ml de nata de muntar

 Pols de ceps (opcional)

 

 


COM HO FEM?

 

Netegem els bolets, els tallem a trossos i els saltem en una paella amb oli d’oliva sobre foc fort un parell de minuts. Hi afegim l’all picat i els cuinem un minut més remenant. Els salem, retirem i reservem.A la mateixa paella, sofregim la ceba amb la mantega a foc fluix fins que quedi transparent. Hi afegim els bolets, la patata, el brou i 30 ml de nata. Deixem que bulli suaument fins que la patata es comenci a desfer. Ho triturem amb la batedora o Turmix fins a aconseguir una textura molt fina. Corregim la saó. Assaonem la resta de la nata i la muntem una mica amb varetes. Servim la crema de bolets en un got amb la nata muntada a sobre i acabem amb la pols de ceps pel damunt.

 

ET RECOMANEM

Podem barrejar la nata amb una mica de formatge de cabra per donar-li un toc diferent.