#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / crema / cullera / tardor / estiu / anual /

CREMA DE PÈSOLS AMB ARENGADA FUMADA

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 400 g de pèsols desgranats (frescos o congelats)

 1 ceba grossa

 250 ml de brou (de verdures o pollastre)

 100 g de formatge cremós (opcional)

 1 filet d’arengada fumada i conservada en oli

 Oli d’oliva

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Posa a coure la ceba tallada a la juliana amb un raig d’oli d’oliva, en una cassola a foc ben suau, fins que sigui tova. Mentrestant, posa a bullir els pèsols amb força aigua bullent i ben salada. Si són frescos, necessitaràs uns 5 minuts, si són congelats, en tindràs prou amb uns 2 minuts. Escorre’ls i reserva’ls. Quan la ceba sigui ben tova, afegeix-hi els pèsols i el brou just a cobrir. Deixa que arrenqui el bull i retira’ls del foc. Passa-ho per la trituradora tot posant a punt de textura amb el formatge cremós i un raig d’oli d’oliva cru. Passa-la per un colador xinès si vols un resultat més fi. Rectifica de sal i pebre i reserva (calent o fred depenent de com la vulguis servir). Talla els filets d’arengada a dauets. Serveix la crema en un plat soper o bol i decora’l amb els dauets d’arengada fumada. Decora el plat, si vols, amb uns brots d’anet.