#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

crema / primer / anual /

CREMA DE PÈSOLS AMB ENCENALLS DE PERNIL

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de pèsols

 50 g de porro

 10 g de mantega

 200 ml de brou de pernil

 Sal

 Pebre

 30 g d’encenalls de pernil salat

 

Per fer el brou de pernil

 

 1 os de pernil

 100 g de pells de verdures

 500 ml d’aigua

 


COM HO FEM?

 

Fiquem l’os de pernil en una cassola amb les peles de verdures i l’aigua, i ho deixem bullir una hora. Colem el brou i el reservem. Tallem el porro a tires fines transversals i el cuinem amb la mantega a foc fluix, fins que quedi tou i una mica transparent. Llavors hi afegim el brou i apugem el foc. Quan comenci a bullir, hi afegim els pèsols i els deixem coure durant 5 minuts. Triturem la crema al Turmix o a la batedora fins a obtenir una textura molt fina.  La salpebrem. Servim la crema amb els encenalls de pernil pel damunt.

 

ET RECOMANEM

El brou de pernil el podem substituir per brou de pollastre. Les peles de verdures poden ser de pastanaga, nap, xirivia, ceba (la part interna de la pell), la part verda del porro, fulles d’api, i les aconseguim guardant-les netes en una bossa al congelador a mesura que utilitzem aquestes verdures per a una altra cosa.