#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / entrant / tardor / tardornova / anual / tàper

CROQUETES DE BACALLÀ AMB ROMESCO

Ada Parellada - Semproniana- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 300 g de bacallà dessalat

 150 g de molla de pa xopa de llet

 2 ous batuts

 Julivert

 Alls tendres

 50 g de farina

 0.5 litre d’oli

 Sal

 

Per a la salsa romesco

 

 20 avellanes

 2 tomàquets escalivats

 3 grans d’all escalivat

 1 branquilló de julivert fregit

 1 nyora bullida

 1 llesca de pa fregit

 300 ml d’oli verge d’arbequina

 2 cullerades de postres de vinagre

 1 culleradeta de pebre vermell picant

 


COM HO FEM?

 

S’esqueixa el bacallà, prèviament dessalat. Es barreja amb la molla de pa i els ous fins que es formi una massa homogènia. Es sala. A continuació es fan les croquetes usant una cullera de fusta. S’arrebossen en farina, es fregeixen per tandes, en oli calent, fins que es dauren.

 

ET RECOMANEM

Per fer el romesco triturem els tomàquets i l’all escalivats, una vintena d’avellanes, la polpa de la nyora remullada, el julivert i el pa fregits, amb una mica de pebre vermell picant, vinagre i oli.