#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / tardor / hivern / dolç /

«CRUMBLE» DE POMA O PERA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 poma o pera

 1 pessic de sal

 1 cullerada de panses

 1 pessic de canyella

 15 g de mantega

 15 g de sucre moreno

 15 g de farina

 15 g de flocs de civada

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem la poma, la tallem a trossos regulars i la posem en una cassola amb un pessic de sal. La remenem, amb la cassola tapada i la deixem coure a foc fluix 5 minuts. Hi afegim les panses i les espècies, i ho deixem al foc 10 minuts més. Per al crumble, tallem la mantega a trossos petits i la barregem amb la resta d’ingredients, sense pastar. Ens ha de quedar una barreja granulosa. Posem la poma en un motlle individual per col·locar-hi a sobre el crumble. Ho deixem coure al forn a 200 °C amb gratinador fins que quedi daurat, uns 10 minuts a 180 °C.

 

ET RECOMANEM

Per aconseguir la textura granulosa de la massa, la mantega ha d’estar molt freda. Podem posar-la una estona al congelador un cop tallada.