Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Falafels amb verdures

Falafels amb verdures

Una recepta de:

@WildFoodCaravan

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

60 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Deixem els cigrons secs en remull durant 24 hores, els escorrem. Amb el robot de cuina que tingui cadascú a casa, triturem primer els cigrons. Una vegada estiguin ben fins, afegim al robot la ceba trossejada i l'all crus. Finalment posem totes les herbes, el comí i salpebrem. Triturem un cop més fins que quedi ben mesclat. Posem la pasta en un bol, i la deixem reposar un parell d’hores a la nevera. Per coure’ls, anirem donant-los forma amb l’ajuda d’una cullera, i passant-los per farina. Els fregim en abundant oli calent fins que quedin dauradets i durs per fora. Els posarem sobre paper absorbent per treure’ls l’excés d’oli. Per fer el formatge d’ametlles: Posem les ametlles en remull durant un mínim de 4 hores. Les escorrem i les posem al processador d’aliments junt amb la resta d’ingredients. Per fer les xips de kale: Netegem bé les fulles de kale i les separem del tronc tallant-les amb les mans. Les posem sobre una safata amb paper de forn, les amanim amb l'oli, sal i pebre. Les posem al forn preescalfat a 170 ºC durant uns 10-15 minuts (compte que es cremen molt ràpid!). Acompanyem el falafel amb la xucrut, les xips de kale, el formatge d’ametlles, els germinats en un bon coixí de fulles verdes.

NECESSITAREM:

  • 250 g de cigrons secs (remullats 24 hores)
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Coriandre
  • 1 cullerada de farina
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Comí mòlt
  • 1 c/c de bicarbonat
  • Xucrut
  • Per fer les xips de Kale
  • Fulles de kale
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Pel formatge d'ametlles
  • 200 g d’ametlles crues pelades
  • 45 ml d’aigua
  • 1 cullerada de llevat nutricional
  • 1 all
  • Suc de llimona
  • Sal
  • Germinats
  • Fulles verdes

ET RECOMANEM

Es poden aprofitar uns cigrons cuits que t'hagin sobrat d'un altre àpat. Plat ideal per aprofitar les miques de verdures de la setmana per fer-ne un bon dinar de carmanyola!