#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / tardor / tardornova /

FALS RISOTTO DE CEPS

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 100 g de ceps

 50 g d'escalunya

 200 ml de brou de pollastre

 100 g de pasta petita (pinyons; pistons)

 20 g de mantega

 5 ml d’oli d’oliva

 1 polsim de sal

 1 polsim de pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Netegem els ceps amb cura. Sempre és millor no submergir-los en aigua, ja que són com esponges i a l’hora de coure’ls ens deixarien anar molta aigua. Els netejarem retirant la terra amb un ganivet i netejant-los amb un drap humit. A continuació els tallem a dauets i els reservem. Tallem a dauets petits l’escalunya i la sofregim a foc mitjà en una cassola amb mantega i un rajolí d’oli. Quan la tinguem transparent afegirem els dauets de ceps. Mentrestant se sofregeixen lentament posem en un cassó a escalfar el brou de pollastre. Quan ja tenim daurats els ceps i l’escalunya afegim la pasta que ens simularà l’arròs i la rossegem un parell de minuts. A continuació li afegim un cullerot de brou de pollastre bullint i remanem constantment. Quan se’ns hagi begut el brou n’hi tornem a afegir un altre cullerot i repetim el procés fins que la pasta ens quedi al dente. Fora del foc afegim el formatge grana padano i remenem fins que ens quedi ben integrat i melós.

 

ET RECOMANEM

Aquesta recepta fàcil i ràpida que simula un risotto ens permet aprofitar petites quantitats de bolets que ens hagin pogut quedar per la nevera. Es pot fer també amb xampinyons o barreja de bolets. Utilitzar pasta petita ens permet economitzar molt la recepta i trobem altres aplicacions per aquest ingredient molt utilitzat tan sols per a sopes.