Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

HAMBURGUESA DE FESOLS I TOMÀQUETS SECS

HAMBURGUESA DE FESOLS I TOMÀQUETS SECS

Una recepta de:

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Molt fàcil

75 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Comencem triturant amb la batedora elèctrica els fruits secs, l'all i la ceba. Quan estigui ben fi, hi posem els fesols i ho triturem una mica més. Vigilarem la textura, que quedi una mica gruixuda, fins i tot amb algun fesol sencer. Tallem els tomàquets secs a bocins petits amb un ganivet, i els afegim a la barreja. Afegim també el pa ratllat, i salpebrem. Ho barregem amb una cullera, fins a obtenir una massa espesa que permeti donar-li forma a l'hamburguesa. Fem una bola amb la massa, i l'aplanem fins tenir la forma desitjada. Ho deixarem reposar al frigorífic durant un mínim d'una hora, perquè agafi consistència. Courem les hamburgueses fregint-les en una paella amb una mica d'oli, fins que estiguin daurades per les dues bandes.

NECESSITAREM:

  • 100 g de fesols
  • 1 tomàquet sec en oli d'oliva
  • 3 nous
  • 3 avellanes
  • 0'25 ceba petita
  • 0'25 all
  • 1 cullerada de pa ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

ET RECOMANEM

És una recepta vegana, rica en proteïnes vegetals. Si no ens hem acabat un pot de llegums, o n'hem bullit més del compte, podem aprofitar-los per a fer aquesta hamburguesa. Podem fer-les el dia abans i guardar-les a la nevera després de donar-los forma, o congelar-les. Acompanyada d'una bona amanida és ideal per a un dinar de tupper, doncs resulta un menjar nutritivament ben complet.