#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / estiu / tardor / fred /

HUMMUS DE MONGETES I REMOLATXA AMB CRUDITÉS I PA DE PITA

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 pa de pita

 1 Raig d'oli d’oliva

 

Per fer l'hummus

 

 100 g de mongeta seca cuita

 20 g de remolatxa en conserva

 0.5 gra d’all

 0.5 llimona espremuda

 1 cullerada de tahina (pasta de sèsam torrat)

 4 cullerades d’aigua

 1 cullerada de iogurt

 6 cullerades d’oli d’oliva

 sal

 0.5 cogombre

 1 pastanaga petita

 1 branca d’api

 


COM HO FEM?

 

Triturem tots els ingredients de l’hummus en una batedora fins a obtenir una pasta cremosa. Rectifiquem d’aquells ingredients que ho requereixin per a obtenir una crema un xic àcida i amb un bon color morat. Reservem a la nevera tapat amb film. Tallem la pita a triangles i fregim-los amb l’oli d’oliva en una paella.

Quan siguin daurats, retirem-los i escorrem-los damunt del paper absorbent. Rentem les verdures i tallem-les a bastonets. Reservem-les tapades amb film a la nevera fins al moment de servir.

Servim l’hummus en un bol i decorem-lo amb un raig d’oli d’oliva.

 

ET RECOMANEM

Servim l’hummus amb els cruixents de pita i les verdures col·locades en bols i platets.