#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / anual /

LLOM DE LLUÇ AMB RUCA I PERES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 150 g de llom de lluç (també llobarro; orada; perca)

 Sal

 Oli d’oliva per cuinar el lluç

 0.5 gra d’all

 1 pera Conference

 Unes gotes de vinagre balsàmic

 15 g de ruca

 10 g d'anacards

 1 cullerada de pa ratllat

 1 cullerada d’oli d’oliva

 

 


COM HO FEM?

 

Salem el lluç i el daurem lleugerament per tots dos costats en oli d’oliva. El reservem. Daurem l’all, tallat a rodanxes, en una mica d’oli d’oliva. A la mateixa paella, saltem la pera tallada a daus fins que estigui daurada. Després hi afegim unes gotes de vinagre balsàmic i una mica de sal i pebre. La reservem. Triturem la ruca amb els anacards, el pa ratllat, l’oli d’oliva, l’all, la sal i el pebre. Cobrim els trossos de lluç per damunt amb la pasta de ruca. Acabem la cocció dels trossos de lluç a 200 °C al gratinador i la servim amb les peres.

 

ET RECOMANEM

També podem fer servir un altre peix blanc per a aquest plat, com llobarro, orada, perca o rap. Les peres les podem triturar per fer un puré.