#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / fred / primavera / estiu /

MONGETES AMB CLOÏSSES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 200 g de cloïsses

 Oli d’oliva

 50 g de ceba tallada a daus

 30 g de pebrot tallat a daus

 0.5 gra d’all

 30 g d’albergínia tallada a daus

 80 g de tomàquet al natural o tomàquet fresc ratllat

 Sal

 1 pessic de pell de llimona

 1 culleradeta de julivert picat

 80 g de mongeta del ganxet cuit

 

 


COM HO FEM?

 

Deixem les cloïsses amb aigua i sal durant unes hores. Escalfem una mica d’oli en una cassola i hi sofregim la ceba i el pebrot a foc no gaire fort, fins que s’enrosseixin. Hi afegim l’all i l’albergínia, i continuem la cocció a foc fluix fins que l’albergínia estigui tendra. Hi afegim el tomàquet i ho cuinem durant 10 minuts a foc mitjà. Ho condimentem amb sal. Hi afegim la pell de llimona, el julivert, les mongetes i les cloïsses, ho remenem a poc a poc i ho cuinem tapat durant 5 minuts per integrar els gustos i que s’obrin les cloïsses.

 

ET RECOMANEM

Podem substituir les cloïsses per musclos o escopinyes.