Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

PA DE CEBA I PANSES

PA DE CEBA I PANSES

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

100 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb un raig d’oli en una paella a foc suau, remenant, fins a obtenir un color marró fosc. Ens ha de quedar més o menys la meitat de la quantitat inicial. Esmicolem el llevat en un bol, hi afegim una cullerada de farina i 3 o 4 cullerades d’aigua. Ho barregem bé i ho deixem reposar fins que comenci a fer bombolles. Barregem la resta de la farina dins del bol del llevat amb la resta d’aigua, la ceba, les panses picades, l’oli i la sal. Ho pastem bé, ho deixem créixer durant 30 minuts, i ho estenem en una safata de forn untada amb oli. Ho deixem créixer 30 minuts més, ho aixafem amb les puntes dels dits i ho cuinem a 180 °C durant 30 minuts.

NECESSITAREM:

  • 60 g de ceba
  • 5 g de llevat fresc
  • 125 g de farina
  • 60 ml d’aigua tèbia
  • 8 g de panses
  • 10 ml d’oli d’oliva
  • 3 g de sal

ET RECOMANEM

Si en fem més quantitat el pa serà més gros i necessitarà més temps de cocció. Amb aquest pa de ceba podem fer rodanxes, torrar-les i fer barquetes de xampinyons saltats, amb formatge cremós barrejat amb herbes.