#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / tardor / hivern / anual /

PASTÍS DE CARN I PATATA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 80 g de ceba

 Oli d’oliva

 0.5 gra d’all

 100 g de carn picada de vedella

 50 g de tomàquet fregit

 0.25 cullerada de pebre vermell dolç

 1 pessic de comí

 orenga

 0.5 cullerada d'olives picades

 0.5 ou dur picat (bullit durant 10 minuts)

 Sal

 Pebre

 200 g de patates

 10 g de mantega

 Nou moscada

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem la ceba a daus petits i la fregim en una paella amb oli fins que es dauri lleugerament. Al final de la cocció hi afegim l’all picat i el fregim un parell de minuts més. Barregem la carn amb el tomàquet. Afegim les espècies a la ceba, la cuinem uns segons i hi afegim la carn amb tomàquet. Ho deixem coure a foc fluix uns 30 minuts. Ho salpebrem i hi afegim les olives i l’ou. Pelem les patates, les tallem a làmines homogènies i les bullim fins que estiguin toves. Escorrem les patates, fem un puré i hi afegim mantega, sal, pebre i nou moscada. Ho barregem tot bé. En una safata de forn untada amb oli, posem una capa prima de puré, hi col·loquem el sofregit de carn per sobre i ho cobrim amb més puré. Ho cuinem al forn a 200 °C fins que el puré es dauri, uns 10 minuts.

 

ET RECOMANEM

El mateix sofregit de carn ens serveix també per farcir crestes.