Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

PASTÍS DE SALMÓ A LA "MEUNIÈRE" DE TARONJA

PASTÍS DE SALMÓ A LA "MEUNIÈRE" DE TARONJA

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Molt fàcil

50 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Salem el salmó i l’enrossim a la paella amb oli, a foc fort. El retirem i saltem la pastanaga i el porro a foc mitjà. Esmicolem el salmó i el barregem amb les verdures. Barregem l’ou amb la nata, la salsa de tomàquet, el peix amb verdures i ho salpebrem. Posem la barreja en un motlle individual prèviament untat de mantega i pa ratllat. Ho deixem coure al forn al bany maria a 190 °C durant 35 minuts. Una vegada tebi, ho traiem del motlle. En la mateixa paella que hem cuinat el salmó, hi aboquem el suc de taronja, la pela, les tàperes i la farigola. Ho deixem reduir a la meitat a foc mitjà. Just abans de servir, ho rectifiquem de sal i pebre, ho retirem del foc i hi afegim la mantega ben freda tallada a daus petits.

NECESSITAREM:

  • 80 g de salmó
  • 1 ou
  • 35 ml de nata líquida
  • 35 g de tomàquet fregit
  • 40 g de pastanaga ratllada
  • 40 g de porro picat
  • Mantega
  • Pa ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

Per fer la Meunière de taronja:

  • 4 cullerades de suc de taronja
  • 0'25 de culleradeta de pell de taronja
  • 0'5 de culleradeta de tàperes
  • 0'5 branca de farigola fresca
  • 10 g de mantega freda

ET RECOMANEM

També el podem coure al microones, a potència mitjana entre 5 i 8 minuts depenent del micro. Si en fem més quantitat en un motlle més gran, l’hem de cuinar més estona, fins que el punxem amb un ganivet al mig i surti net.