#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

salsa / vegetal / estiu / tardor /

QUÈTXUP CASOLÀ

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 20 g de ceba trossejada

 15 g d’api trossejat

 0.5 gra d’all pelat i picat

 Oli d'oliva

 0.25 culleradeta de canyella

 1 pessic de clau mòlt

 1 pessic de pebre negre

 1 pessic de nou moscada

 0.25 culleradeta de sal

 100 g de tomàquets madurs trossejats

 100 g de tomàquet al natural

 80 ml d’aigua

 40 ml vinagre de poma

 20 g sucre morè

 

 


COM HO FEM?

 

Posem la ceba, l’api i l’all en una cassola amb un raig d’oli i ho sofregim remenant uns 15 minuts a foc mitjà. Hi afegim les espècies i la sal, ho cuinem uns minuts i hi afegim els tomàquets i l’aigua. Continuem la cocció fins que la salsa es redueixi a la meitat. Ho triturem amb la batedora o Turmix i ho passem per un colador xinès i col·loquem la salsa en una cassola amb el vinagre i el sucre, i ho cuinem a foc fluix fins a aconseguir la textura de quètxup.

 

ET RECOMANEM

Guardem el quètxup calent, en pots de vidre, els tapem i els posem cap per avall. Els deixem refredar i els guardem a la nevera.