#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / anual / fred /

SALMÓ MARINAT A CASA AMB MAIONESA DE WASABI

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 500 g de llom de salmó (d’una sola peça i sense espines)

 200 g de sal

 200 g de sucre

 1 cullerada de pebres de colors en gra

 

Per fer la maionesa de wasabi

 

 1 ou

 200 ml d’oli d’oliva

 1 llimona expremuda

 4 cullerades de maionesa

 sal

 1 cullerada de wasabi

 


COM HO FEM?

 

Primer de tot emboliquem amb fil el llom del salmó i el congelem durant 48 hores per a eliminar qualsevol possibilitat d’anisakis. Deixem-lo descongelar a la nevera.

En una safata posem una base de la barreja de la sal, el sucre i el pebre i acomodem-hi el llom del salmó amb la pell a la part inferior i ho cobrim amb la resta de barreja. Desem-ho a la nevera de 40 a 48 hores, tot girant-lo a la meitat del procés. Passat aquest temps, retirem el salmó de la safata, rentem-lo amb aigua, eixuguem-lo i el tornem a embolicar amb film per a deixar-lo reposar a la nevera unes 24 hores més. Passat aquest temps, retirem la pell i el tallem a cubs d’uns 1,5 cm de costat. També el podem tallar a llesques fines.

Per fer la maionesa de wasabi, deixem l’ou a temperatura ambient en un vas per a Turmix juntament amb l’oli i la sal. Ho passem pel Turmix, i quan tinguem l’emulsió feta, afegim el suc de llimona i tornem a emulsionar. Afegim-hi el wasabi al gust i tornem a emulsionar. Reservem-ho a la nevera. En el moment de servir, col·loquem estèticament els cubs de salmó en un plat o safata, posem-hi dos ous de salmó damunt de cada peça i cobrim-ho amb una mica de maionesa de forma que tingui volum (us podeu ajudar d’un biberó i una mànega pastissera).

 

ET RECOMANEM

Acabem-ho decorant amb la fulleta de coriandre. També podem afegir-hi ous de salmó, pell de llima o de llimona.