#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / entrant / fred / primavera / estiu / tardor /

SOPA DE PA AMB TOMÀQUET

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de tomàquet al natural

 50 g de tomàquet madur

 15 g de pa

 5 g de vinagre de vi

 30 g d'oli d’oliva verge extra

 5 g de sucre

 Sal

 Pebre

 20 g de pernil salat

 1 pal de broqueta

 3 tomàquets cirerol

 

 


COM HO FEM?

 

Trossegem el pa i el deixem macerar amb l’oli, el vinagre, el sucre, la sal i els tomàquets de llauna uns 10 minuts. Hi afegim la resta dels tomàquets pelats i trossejats. Ho emulsionem a la batedora un parell de minuts, fins a aconseguir una textura molt fina. Ho rectifiquem de sal si cal. Muntem una broqueta intercalant-hi trossos de pernil i tomàquets cirerol. Servim la sopa freda amb la broqueta a sobre.

 

ET RECOMANEM

També podem acompanyar aquesta sopa amb unes cues de gamba a la planxa, en comptes de la broqueta. Els dies festius, podem servir la sopa en gots amb una minibroqueta.