#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / estiu /

CALAMARS AMB CEBA I TOMÀQUETS SECS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 3 meitats de tomàquets secs

 150 g de ceba

 Oli d'oliva

 150 g de calamar

 3 fulles d'alfàbrega fresca (opcional)

 1 culleradeta de vinagre balsàmic

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Remullem els tomàquets secs durant 15 minuts en aigua calenta.
Tallem la ceba a la juliana (a tires fines) i la fregim amb 3 cullerades d’oli en una cassola a foc fluix fins que es caramel·litzi (color daurat que prové de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). S’ha de reduir més o menys a la meitat. La reservem.
Netegem el calamar i el tallem a la juliana molt fi.
Escorrem els tomàquets i els tallem a la juliana.
Saltem les tires de calamar amb un raig d’oli sobre foc fort durant un minut, hi afegim els tomàquets i la ceba, ho remenem un parell de vegades i hi afegim l’’alfàbrega picada, el vinagre i la sal.

 

ET RECOMANEM

Si tenim molta quantitat de ceba, podem fer-la caramel·litzada i congelar-la en pots per utilitzar-la més endavant.