#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tàper / anual / estiu /

POLLASTRE AMB SAMFAINA AMB MAFALDINI

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 quarter de cuixa de pollastre

 1 tomàquet ratllat

 50 g de ceba

 25 g de pebrot vermell

 20 g de carbassó

 20 g de albergínia

 25 ml d’oli d’oliva

 1 polsim de sal

 1 polsim dei pebre

 1 polsim de sucre

 

Per fer la pasta d’acompanyament

 

 80 g de pasta

 1 l d’aigua

 1 polsim de sal

 


COM HO FEM?

 

Salpebrem i enfarinem lleugerament el pollastre (preferiblement cuixa i contra-cuixa desossada) i el saltegem en una cassola amb un bon raig oli d’oliva. Quan el tinguem enrossit el reservem. Comencem a fer la samfaina tallant totes les verdures (ceba, carbassó, albergínia i pebrot) a dauets. A la cassola on hem fregit el pollastre sofregim primer la ceba i el pebrot (uns 5 minuts). A continuació, afegim el carbassó i al cap d’uns 3 minuts hi afegim l’albergínia. Remenem el conjunt i ho deixem coure uns 3 minuts més. Tot seguit afegim el tomàquet ratllat, sal, pebre i un pessic de sucre. Ho deixarem coure uns 15 minuts a foc mitjà/baix remenant de tant en tant. Per acabar, incorporem el pollastre a la cassola amb la samfaina, rectifiquem de sal si cal i ho deixem coure uns 5 minuts més. Per acompanyar el pollastre courem la pasta, el temps que ens indiqui el fabricant, en abundant aigua amb sal.

 

ET RECOMANEM

La samfaina és una salsa catalana que ens permet aprofitar hortalisses que ens hagin pogut quedar al rebost. Se’n pot fer en conserva quan les verdures són de temporada i així en podem gaudir tot l’any. Acompanya molt bé amb carns blanques, ous o peixos com el bacallà.