#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / fred / anual / dolç / tardor / hivern

TARONGES CARAMEL·LITZADES AMB XOCOLATA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 taronja

 2 cullerades de sucre

 2 cullerades d’aigua

 2 cullerades de suc de taronja

 20 g de xocolata

 

 


COM HO FEM?

 

Ratllem una mica de pell de taronja i la reservem. Pelem la taronja «al viu», és a dir, sense deixar-hi gens de membrana blanca i tallant els grills sense cap pell. Si fem això damunt d’un plat i aixafem el que ens queda de la taronja després de treure’n els grills, aconseguirem el suc de taronja que necessitem per a la recepta. Posem el sucre amb l’aigua en un cassó, i el cuinem fins a obtenir un caramel. Hi afegim el suc i la pell de taronja, i ho remenem perquè ens quedi un almívar de caramel i taronja. Posem els grills de taronja en un bol o copa de postres, els ruixem amb l’almívar de taronja, repartim la nata per sobre i ratllem la xocolata per damunt.

 

ET RECOMANEM

Podem substituir la taronja per mandarina.