TARONGES CARAMEL·LITZADES AMB XOCOLATA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 taronja
2 cullerades de sucre
2 cullerades d’aigua
2 cullerades de suc de taronja
20 g de xocolata
COM HO FEM?
Ratllem una mica de pell de taronja i la reservem. Pelem la taronja «al viu», és a dir, sense deixar-hi gens de membrana blanca i tallant els grills sense cap pell. Si fem això damunt d’un plat i aixafem el que ens queda de la taronja després de treure’n els grills, aconseguirem el suc de taronja que necessitem per a la recepta. Posem el sucre amb l’aigua en un cassó, i el cuinem fins a obtenir un caramel. Hi afegim el suc i la pell de taronja, i ho remenem perquè ens quedi un almívar de caramel i taronja. Posem els grills de taronja en un bol o copa de postres, els ruixem amb l’almívar de taronja, repartim la nata per sobre i ratllem la xocolata per damunt.
ET RECOMANEM
Podem substituir la taronja per mandarina.