#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tardor / hivern /

POLLASTRE A LA PLANXA AMB SALSA CREMOSA DE VI RANCI

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 180 g de pit de pollastre

 Sal

 Oli d’oliva

 50 ml de vi ranci

 0.25 ceba tendra amb la part verda

 0.25 cullerada de mantega

 50 ml de nata

 

 


COM HO FEM?

 

Salem el pollastre i el daurem per tots dos costats en oli calent, el reservem. En la mateixa paella (si no està cremada), hi afegim un raig d’aigua, remenem el fons i reservem aquest líquid. Hi afegim la mantega, la ceba picada i ho deixem coure a foc mitjà sense daurar. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el vi ranci i deixem que es redueixi a la meitat. Hi afegim la nata i l’aigua reservada i ho cuinem fins que s’espesseixi.

 

ET RECOMANEM

Aquest plat combina molt bé amb un puré d’albergínia i xampinyons.