VICHYSSOISE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
30 g de patata
145 ml de brou de pollastre o aigua
15 g de ceba
60 g de porros
15 g de mantega
1 ou
30 ml de nata
Sal
Pebre
Suc de llimona
COM HO FEM?
Pelem i trossegem les patates i les deixem en remull. Escalfem el brou de pollastre. Tallem la ceba i el porro a la juliana (a tires fines). Sofregim la ceba en la mantega sense daurar-la, hi afegim el porro i ho ofeguem tot, fins que les verdures estiguin tendres. Hi afegim les patates i el brou de pollastre calent. Ho tapem i ho deixem coure 30 minuts. Mentrestant coem l’ou 5 minuts a partir del moment en què trenqui el bull, el pelem i el reservem en aigua tèbia. Triturem la crema a la batedora o al Turmix fins a aconseguir una textura fina. La refredem a la nevera, hi afegim la nata i ho salpebrem i ho ruixem amb unes gotes de suc de llimona. Servim la crema amb un ou al mig i un raig d’oli d’oliva.
ET RECOMANEM
Podem complementar aquesta crema amb crostons. Els dies freds la podem servir calentona i sense les gotes de llimona.