#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

amanida / primer / anual / tàper /

AMANIDA DE PASTANAGA, POLLASTRE I TARONJA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de pastanaga

 70 g de restes de pollastre a l’ast o rostit

 0.5 cullerada de panses

 40 g de taronja

 2 cullerades de suc de taronja

 1 pessic de canyella

 Unes gotes d'aigua de flor del taronger (opcional)

 4 cullerades Oli d'oliva verge extra

 Sal

 1 cullerada de pipes de carbassa o gira-sol torrades

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem la pastanaga i, amb el mateix pelador, tallem cintes llargues de pastanaga. Col·loquem-les en un bol amb el pollastre esmicolat i les panses. Pelem la taronja sense la part blanca de la pell i la tallem a trossos. Afegim-la al bol de la pastanaga. Escalfem el suc de la taronja i deixem reduir a la meitat. Afegim-hi la canyella, l’aigua de flor del taronger, l’oli d’oliva i sal. Emulsionem la vinagreta i l’afegim a l’amanida. Remenem-ho bé i la servim amb les llavors pel damunt.

 

ET RECOMANEM

Si traiem el pollastre, pot servir com a guarnició per a peix o com una amanida vegetariana amb una mica de tofu. Les peles de pastanaga les podem aprofitar per fer un brou.