BARQUETES D’AMANIDA CATALANA AMB TOMÀQUETS CHERRY CARAMEL·LITZATS
Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç
NECESSITAREM
1 fulla de cabdell d’enciam
3 tomàquets cherry
25 g d’embotits variats
3 cullerades d’oli verge extra
1 cullerada de mostassa
50 g de sucre
25 gotes d’aigua (aproximadament)
1 cullerada de sèsam torrat
1 polsim de sal
COM HO FEM?
Per a fer els tomàquets cherry‘s caramel·litzats posem en un cassó sucre amb unes gotes d’aigua. El posem a foc mitjà i no el remenem, fins que vagi caramel·litzant. Mentrestant punxem els tomàquets amb una broqueta. Quan el caramel està al punt el reservem i el deixem refredar una mica. Passem els tomàquets pel caramel, giravoltant-lo, que quedi ben cobert de caramel. Abans que es refredi els empolsinem amb sèsam. Deixem refredar i retirem la broqueta. Rentem i reservem les fulles d’un cabdell d’enciam que ens serviran de barquetes. Tallem a dauets l’embotit i els col·loquem damunt les barquetes d’enciam. Preparem una vinagreta de mostassa a partir d’una cullerada de mostassa amb tres d’oli d’oliva verge extra. Remenem enèrgicament fins que ens quedi ben lligada. Amanim les barquetes i empolsinem amb sèsam torrat. Servim la barqueta amb els cherry‘s caramel·litzats.
ET RECOMANEM
Aquesta amanida d’aprofitament ens pot donar sortida a diferents restes d’embotit que ens han quedat a la nevera. De la mateixa manera si ens han quedat un grapat de tomàquets cherry i ja no estan tan tersos com el primer dia, caramel·litzar-los és una bona opció, ja que ens quedaran cruixents per fora i molt gustos per dins. La combinació dolç/tomàquet és sorprenentment deliciosa.