#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / fred / estiu / tardor /

BARQUETES D’AMANIDA CATALANA AMB TOMÀQUETS CHERRY CARAMEL·LITZATS

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 fulla de cabdell d’enciam

 3 tomàquets cherry

 25 g d’embotits variats

 3 cullerades d’oli verge extra

 1 cullerada de mostassa

 50 g de sucre

 25 gotes d’aigua (aproximadament)

 1 cullerada de sèsam torrat

 1 polsim de sal

 

 


COM HO FEM?

 

Per a fer els tomàquets cherry‘s caramel·litzats posem en un cassó sucre amb unes gotes d’aigua. El posem a foc mitjà i no el remenem, fins que vagi caramel·litzant. Mentrestant punxem els tomàquets amb una broqueta. Quan el caramel està al punt el reservem i el deixem refredar una mica. Passem els tomàquets pel caramel, giravoltant-lo, que quedi ben cobert de caramel. Abans que es refredi els empolsinem amb sèsam. Deixem refredar i retirem la broqueta. Rentem i reservem les fulles d’un cabdell d’enciam que ens serviran de barquetes. Tallem a dauets l’embotit i els col·loquem damunt les barquetes d’enciam. Preparem una vinagreta de mostassa a partir d’una cullerada de mostassa amb tres d’oli d’oliva verge extra. Remenem enèrgicament fins que ens quedi ben lligada. Amanim les barquetes i empolsinem amb sèsam torrat. Servim la barqueta amb els cherry‘s caramel·litzats.

 

ET RECOMANEM

Aquesta amanida d’aprofitament ens pot donar sortida a diferents restes d’embotit que ens han quedat a la nevera. De la mateixa manera si ens han quedat un grapat de tomàquets cherry i ja no estan tan tersos com el primer dia, caramel·litzar-los és una bona opció, ja que ens quedaran cruixents per fora i molt gustos per dins. La combinació dolç/tomàquet és sorprenentment deliciosa.