NECESSITAREM
1 patata mitjana
0.5 ceba
1 xampinyó gros
0.5 tomàquet
Salsa Tabasco
Pimentó de la Vera
4 cullerades de pa ratllat
1 ou batut
Sal
Pebre
COM HO FEM?
Posem les patates a bullir en abundant aigua salada. Quan siguin ben cuites les retirem, i les pelem i aixafem amb una forquilla o un passapuré. Hi afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho salem. Reservem. Piquem la ceba ben petita i la coem amb una mica d’oli en una paella. Quan comenci a ser transparent hi posem els xampinyons, també tallats ben petits. Ho salpebrem i deixem coure durant 5 minuts. Hi afegim el tomàquet ratllat i unes gotes de salsa Tabasco al gust, i deixem coure fins que s’hagi begut tota l’aigua. En l’últim moment hi posem un polsim de pimentó de la Vera. Deixem refredar. Formem les bombes posant-nos una bona quantitat de puré de patata al palmell de la mà, l’aplanem i posem al centre una mica de farcit. Ho cobrim amb una mica més de patata i tanquem formant una bola. Repetim fins a tenir-les totes. Les arrebossem passant-les per ou batut i després per pa ratllat. Per aconseguir un arrebossat ben cruixent, val la pena tornar-les a passar per ou i pa una segona vegada. Les fregim en abundant oli roent, i en retirar-les les deixem sobre paper absorbent, perquè perdin l’excés d’oli.
ET RECOMANEM
És una recepta ideal per aprofitar patates bullides que ens hagin sobrat, o per patates que estiguin començant-se a grillar. Podeu canviar els xampinyons del farcit per algun altre ingredient sobrant que tingueu a la nevera. Recomanem servir-les acompanyades de maionesa d’all i alguna salsa picant. Penseu que podeu fer-vos el vostre propi pa ratllat, triturant aquells trossos de pa sec que sempre sobren. De l’ou batut sobrant d’arrebossar les bombes, en podeu fer una truita.