«MOUSSAKA»
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 albergínia
Oli d’oliva
80 g de ceba
1 gra d’all
0.25 got de vi blanc
80 g de carn picada de vedella o xai
80 g de tomàquet fregit
Un pessic de canyella
8 fulles de julivert picades
4 fulles de menta picades
Sal
Pebre
Per fer la beixamel:
50 ml de llet
10 g de farina
10 g de mantega
30 g de formatge “feta” o qualsevol formatge curat
1 rovell d’ou
COM HO FEM?
Tallem l’albergínia a rodanxes de mig cm i les enrossim per tots dos costats a la paella amb oli d’oliva. Les reservem. Fregim la ceba en oli d’oliva fins que es caramel·litzi, hi afegim l’all picat i ho fregim uns minuts més. Hi afegim el vi i deixem que s’evapori. Barregem la carn i el tomàquet en un bol remenant bé, i ho afegim al sofregit. Ho cuinem remenant fins que quedi homogeni. Ho deixem coure a foc fluix uns 30-40 minuts. Ho condimentem amb la canyella, el julivert, la menta, sal i pebre. Escalfem la llet. Cuinem la farina amb la mantega uns 3-4 minuts remenant, hi afegim la llet calenta i ho batem. Hi afegim el formatge i ho remenem fins que es dissolgui. Finalment hi afegim el rovell d’ou i ho barregem bé. Posem capes d’albergínia i les intercalem amb carn i a sobre la beixamel. Ho gratinem.
ET RECOMANEM
Barregem la carn picada amb el tomàquet per evitar que es facin grumolls. La clara que sobra de fer la beixamel, la podem utilitzar per preparar una mousse de plàtan.