«COULIS» DE PÈSOLS I FONOLL AMB BOTIFARRA NEGRA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
40 g de ceba
25 g de fonoll
5 g d’oli d’oliva
0.5 gra d’all
75 g de pèsols
75 ml de brou de pollastre
25 ml de nata de cuinar
Sal
Pebre
40 g de botifarra negra
0.5 cullerada d’ametlles picades
COM HO FEM?
Tallem la ceba i el fonoll a daus petits i els sofregim amb l’oli a foc mitjà fins que es comencin a enrossir, hi afegim l’all picat i ho deixem un parell de minuts més. Hi afegim els pèsols, el brou de pollastre i la nata, i que bulli suaument fins que els pèsols estiguin tendres. Ho triturem tot amb la batedora o el Turmix fins a aconseguir una textura molt fina. Ho salpebrem. Tallem la botifarra a trossos d’uns dos centímetres i la passem lleugerament per la paella amb una mica d’oli. Servim una base de culis amb la botifarra a sobre i les ametlles.
ET RECOMANEM
Un CULIS és un puré de textura molt fina i força líquid. Si la botifarra no té prou consistència per tallar-la i mantenir la forma original, la podem escalfar al microones uns segons i posar-la a sobre del culis amb una cullera.