CUIXA DE POLLASTRE A LA CATALANA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de ceba
1 cuixa de pollastre sense os
Oli d'oliva
50 ml de vi ranci
15 g de panses
20 g de prunes seques
50 g de tomàquet triturat
0.5 cullerada de pinyons
Sal
Pebre
COM HO FEM?
Tallem la ceba a la juliana (a tires fines). Salem el pollastre i l’enrossim per totes dues bandes en una cassola amb oli. El tallem a trossos i el reservem. Afegim un raig d’aigua a la cassola i remenem el fons i reservem el líquid. Escalfem una mica més d’oli a la mateixa cassola, hi afegim la ceba i ho sofregim a foc mitjà, remenant fins que es caramel·litzi. Hi afegim el vi ranci, les panses i les prunes tallades a trossos, i deixem que el líquid es redueixi a la meitat. Hi afegim el tomàquet natural, el pollastre i el líquid reservat de la cocció del pollastre. Continuem cuinant-ho a foc suau, fins que s’espesseixi. Corregim la saó amb sal i pebre. Saltem els pinyons en oli d’oliva fins que estiguin rossos. Servim el guisat amb els pinyons per sobre.
ET RECOMANEM
Podem acompanyar aquest plat amb tascons de patates i espècies.