Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Qui som?

L'Agència de Residus de Catalunya hem engegat una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania, que té com a objectiu conscienciar la població de que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

Prenem consciència

A Catalunya, l’estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, a partir del qual s’ha presentat la guia “Un consum més responsable d'aliments”, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Aquesta campanya s’inicia durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 22 al 30 de novembre), coincidint amb la celebració del Dia temàtic de la prevenció del Malbaratament Alimentari. A Catalunya, per donar visibilitat a aquest tema, s'organitzen a tot el territori activitats de diferents tipus, com tallers d'aprofitament de sobrats, auditories a les escoles, recollida d'excedents comestibles per entitats socials, etc.

Recuperem el valor dels aliments

Sabem que s’ha treballat molt, des de fa temps i des de molts àmbits per evitar i reduir el malbaratament, però encara no és suficient, encara llencem massa menjar en bones condicions.

Per aquest motiu, insistim encara més i de manera continuada, en sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema, cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.

A qui ens dirigim?

Tenim la voluntat de que aquesta campanya tingui una llarga vida, que es converteixi en un moviment de gent compromesa i amb voluntat de canvi, qui sigui conscient conscient a l’hora de comprar, cuinar, conservar, menjar i llençar els residus, i volem fer-ho de manera responsable. Volem que aquesta web esdevingui un lloc de referencia sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Aquesta campanya inclou diverses actuacions, entre les quals hi ha una exposició itinerant on s’explica l’origen del malbaratament i dóna dades i consells sobre com podem evitar-lo. Tots i casdascun de nosaltres podem aportar el nostre petit gra de sorra. Pensem-hi, siguem conscients del problema, donem-lo a conéixer, parlem-ne a casa, a la feina, comprem i cuinem amb seny… per petit que sigui, el nostre gest valdrà la pena si deixem de llençar menjar a les escombraries.

Ens activem!

Som tres institucions públiques que ens posem al capdavant d’aquesta iniciativa i restem al vostre servei per a resoldre dubtes i per donar-vos tota la informació.

Però hi som tots, perquè volem treballar plegats per aconseguir un canvi de comportament i d’actitud encaminat a recuperar el valor dels aliments i a concebre les restes alimentàries com un recurs.