#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

Qui som

L’Agència de Residus de Catalunya du a terme una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania, que té com a objectiu conscienciar la població de que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

Prenem consciència

Un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals.

Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid i d’aliments es llencen.


Recuperem el valor dels aliments

Sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament.

Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.


Ens activem!

Som una institució pública que ens posem al capdavant d’aquesta iniciativa i restem al vostre servei per a resoldre dubtes i per donar-vos tota la informació.


A qui ens dirigim?

Tots podem aportar el nostre petit gra de sorra. Pensem-hi, siguem conscients del problema, donem-lo a conèixer, parlem-ne a casa, a la feina, comprem i cuinem amb seny… per petit que sigui, el nostre gest valdrà la pena si deixem de llençar menjar a les escombraries.


Manifest

Suma-t’hi

Malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, malgastem els recursos naturals invertits i desaprofitem un bé molt valuós.

Aquest manifest és un compromís de lluita contra el malbaratament alimentari.

Els qui ens hi adherim manifestem que:

Som gent de profit

Les persones i entitats que donem suport a aquest manifest estem plenament conscienciades sobre els perjudicis del malbaratament alimentari en la nostra societat.

Cuinem amb valors

Cuinar amb cura i amb mesura per aprofitar al màxim els aliments, un valor que forma part de la nostra cultura gastronòmica.

Fem la compra amb cap

Divulguem les bones pràctiques a l’hora de fer una compra planificada i responsable.

Generem residus de profit

Practiquem i fomentem el reciclatge de tota mena de residus i de la fracció orgànica en particular.

Mengem de temporada

Prioritzem els aliments frescos, de proximitat i de temporada. Valorem els aliments per la seva capacitat d’alimentar persones, per sobre del seu aspecte o valor econòmic. Tenim cura de conservar bé els aliments per evitar que es facin malbé.

Compartim la nostra experiència

Documentem i elaborem totes les nostres actuacions, amb informació contrastada, rigorosa i útil. Ens informem i compartim informació sobre bones pràctiques i experiències d’aprofitament d’excedents d’aliments al nostre entorn.

Som gent de profit

Les persones i entitats que donem suport a aquest manifest estem plenament conscienciades sobre els perjudicis del malbaratament alimentari en la nostra societat.

Cuinem amb valors

Cuinar amb cura i amb mesura per aprofitar al màxim els aliments, un valor que forma part de la nostra cultura gastronòmica.

Fem la compra amb cap

Divulguem les bones pràctiques a l’hora de fer una compra planificada i responsable.

Generem residus de profit

Practiquem i fomentem el reciclatge de tota mena de residus i de la fracció orgànica en particular.

Mengem de temporada

Prioritzem els aliments frescos, de proximitat i de temporada. Valorem els aliments per la seva capacitat d’alimentar persones, per sobre del seu aspecte o valor econòmic. Tenim cura de conservar bé els aliments per evitar que es facin malbé.

Compartim la nostra experiència

Documentem i elaborem totes les nostres actuacions, amb informació contrastada, rigorosa i útil. Ens informem i compartim informació sobre bones pràctiques i experiències d’aprofitament d’excedents d’aliments al nostre entorn.

Sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament.

Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.

Sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament.

Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.