#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / tardor / hivern / dolç /

TORRADES DE SANTA TERESA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 ou

 2 cullerades de llet

 0.5 cullerada de sucre morè

 4 llesques de pa vell d’un centímetre d’espessor

 Oli de gira-sol per fregir

 

Per fer l'almívar

 

 150 ml d’aigua

 150 g de sucre morè

 0.25 vaina de vainilla

 0.5 culleradeta de canyella

 


COM HO FEM?

 

Per a 2 racions: batem l’ou amb la llet i el sucre.
Remullem les llesques de pa amb la barreja anterior uns segons per cada banda, i les deixem en una plata, ben apilades, perquè s’acabi de distribuir el líquid de manera homogènia.
Per a l’almívar, barregem l’aigua, el sucre i la vainilla en una cassola i quan trenqui el bull ho deixem coure durant uns 10 minuts. Ens ha de quedar un almívar força espès. Hi afegim la canyella i ho remenem tot.
Escalfem l’oli a 170 °C i fregim les torrades de Santa Teresa fins que estiguin rosses. Les posem en una safata de vores altes i les ruixem amb l’almívar a mesura que les anem traient del foc.

 

ET RECOMANEM

Si fem més quantitat d’almívar, el temps de cocció serà més llarg.
Podem acompanyar les torrades de Santa Teresa amb gelat de vainilla o llet merengada.