AMANIDA DE CIGRONS, POMA I PERNIL
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
15 g de ceba vermella
15 g de pebrot vermell
40 g de poma
Unes gotes de suc de llimona
20 g de pernil salat
100 g de cigrons cuits
Sèsam torrat i aixafat en morter
Per fer la vinagreta d’alls torrats:
40 ml d’oli d’oliva
1 gra d’all filetejat
10 ml de vinagre
Sal
Romaní fresc (opcional)
COM HO FEM?
Tallem la ceba i el pebrot a daus petits i els reservem. Pelem la poma, la tallem a daus i la mullem amb unes gotes de suc de llimona. Tallem el pernil a trossos petits. Barregem els cigrons amb la resta d’ingredients. Per a la vinagreta, escalfem una cullerada de l’oli i hi enrossim l’all a foc suau fins que estigui de color marró clar. El retirem del foc i hi afegim la resta de l’oli, el vinagre, la sal i el romaní. Triturem la vinagreta al Turmix i la barregem amb l’amanida. Acabem posant-hi sèsam torrat per sobre.
ET RECOMANEM
Podem fer aquesta amanida amb qualsevol llegum cuit. Si no ens agrada l’all, podem fer la vinagreta sense.