RECEPTES DE PROFIT

AMANIDA DE CIGRONS, POMA I PERNIL

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

15 minuts

Fàcil

Comparteix

NECESSITAREM




 15 g de ceba vermella

 15 g de pebrot vermell

 40 g de poma

 Unes gotes de suc de llimona

 20 g de pernil salat

 100 g de cigrons cuits

 Sèsam torrat i aixafat en morter

 

Per fer la vinagreta d’alls torrats:

 

 40 ml d’oli d’oliva

 1 gra d’all filetejat

 10 ml de vinagre

 Sal

 Romaní fresc (opcional)

 

COM HO FEM?

 

Tallem la ceba i el pebrot a daus petits i els reservem. Pelem la poma, la tallem a daus i la mullem amb unes gotes de suc de llimona. Tallem el pernil a trossos petits. Barregem els cigrons amb la resta d’ingredients. Per a la vinagreta, escalfem una cullerada de l’oli i hi enrossim l’all a foc suau fins que estigui de color marró clar. El retirem del foc i hi afegim la resta de l’oli, el vinagre, la sal i el romaní. Triturem la vinagreta al Turmix i la barregem amb l’amanida. Acabem posant-hi sèsam torrat per sobre.

 

ET RECOMANEM

 

Podem fer aquesta amanida amb qualsevol llegum cuit. Si no ens agrada l’all, podem fer la vinagreta sense.