AMANIDA DE PASTANAGA, POLLASTRE I TARONJA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de pastanaga
70 g de restes de pollastre a l’ast o rostit
0.5 cullerada de panses
40 g de taronja
2 cullerades de suc de taronja
1 pessic de canyella
Unes gotes d'aigua de flor del taronger (opcional)
4 cullerades Oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada de pipes de carbassa o gira-sol torrades
COM HO FEM?
Pelem la pastanaga i, amb el mateix pelador, tallem cintes llargues de pastanaga. Col·loquem-les en un bol amb el pollastre esmicolat i les panses. Pelem la taronja sense la part blanca de la pell i la tallem a trossos. Afegim-la al bol de la pastanaga. Escalfem el suc de la taronja i deixem reduir a la meitat. Afegim-hi la canyella, l’aigua de flor del taronger, l’oli d’oliva i sal. Emulsionem la vinagreta i l’afegim a l’amanida. Remenem-ho bé i la servim amb les llavors pel damunt.
ET RECOMANEM
Si traiem el pollastre, pot servir com a guarnició per a peix o com una amanida vegetariana amb una mica de tofu. Les peles de pastanaga les podem aprofitar per fer un brou.