NECESSITAREM
1 cua de rap
200 g d'amanida variada
1 mandarina
1 cullerada sopera de pipes de carabassa
pebre vermell de la Vera fumat
Sal
COM HO FEM?
Traiem l’espina al rap i deixem dos peces netes. Sobre un tros de paper film, col·loquem una de les peces del rap i condimentem amb pebre vermell de la Vera fumat, de manera que quedi tot ben cobert. Traiem l’excés i tanquem amb el film el peix. En un estoig al vapor, coem els dos talls de rap al vapor durant 3 minuts. Deixem refredar, desemboliquem el plàstic i tallem en rodandes de 5 mm. Per preparar l’amanida, posem en un plat un fons d’amanides variades amb escarola, canonges, brots verds, etc. Disposem a sobre els talls de rap. Pelem una mandarina, i tallem 5 grills per la meitat. Els disposem també sobre l’amanida. Afegim unes pipes de carabassa salades. Salem al gust i amanim amb oli.
ET RECOMANEM
El rap allagostat, que rep el seu nom del color vermell que li dóna el pebre vermell, és una bona manera d’aprofitar les cues de rap. La varietat d’amanides és al gust o en funció de restes que tinguem a la nevera. Incloure la fruita en les amanides dóna un toc de color, i la mandarina la podem canviar per taronja o per préssec en almívar. Les pipes de carbassa es poden substituir per altra fruita seca, com cacauets, anacards, etc.