ARRÒS DE CALAMAR
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
0.5 ceba
0.5 pebrot vermell
0.5 gra d’all
Oli d’oliva
50 g de calamar
35 g de tomàquet fregit
80 g d’arròs
Sal
220 ml de brou de peix o aigua
COM HO FEM?
Posem la ceba i el pebrot tallats a daus en una cassola amb un raig d’oli i els cuinem a foc mitjà fins que s’enrosseixin. Traiem els ulls, la boca i la ploma al calamar. Tallem el tub del mig i retirem l’estómac (ho sabrem perquè és on hi ha sorra o trossets de peix). Tallem el calamar a daus. Un cop la ceba i el pebrot estiguin daurats, hi afegim el calamar i l’all, i continuem la cocció 5 minuts més, afegint-hi oli si cal. Després hi afegim el tomàquet i ho coem uns minuts més fins que s’evapori el líquid. Afegim l’arròs a la paella, els rossegem (cuinar l’arròs sense líquid) un parell de minuts i hi posem sal. Hi afegim el brou calent, ho barregem bé i ho tastem de sal. Acabem la cocció a foc suau fins que s’absorbeixi tot el líquid, uns 18 minuts aproximadament.
ET RECOMANEM
També podem utilitzar pebrots del piquillo si en tenim a la nevera. L’arròs el podem acabar de fer al forn, però abans ha de bullir uns minuts al foc. Si és plat únic, calculem entre 80 i 100 g d’arròs per persona. Si el servim amb entrants, posem 50 g d’arròs per persona. La quantitat de líquid és entre 2 i 3 vegades la quantitat d’arròs que hi posem.