BESCUIT TATIN
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
2 pomes
Un polsim de sal
4 cullerades de sucre
4 cullerades d’aigua
Per fer la massa:
40 g de iogurt
40 g d'oli
60 g de sucre
1 ou
65 g de farina
5 g de llevat en pols
COM HO FEM?
Pelem les pomes i les tallem a octaus. Les posem en una cassola amb un polsim de sal, les barregem i deixem que es coguin tapades a foc fluix, 15 minuts. Esperem que es refredin. Fem un caramel amb el sucre i l’aigua, l’escampem pel fons d’un motlle de 24-26 cm i col·loquem els trossos de poma sobre el caramel, cobrint tota la base. Escalfem el forn a 160 °C. Barregem els ingredients de la massa en un bol i els passem pel Turmix fins a obtenir una massa homogènia. Aboquem la massa damunt de les pomes i ho coem tot al forn 35 minuts o fins que ho punxem amb un ganivet al mig i surti net.
ET RECOMANEM
Per treure el pastís del motlle, escalfem una mica la base sobre un fogó per desfer el caramel i que es desenganxi. Podem fer-lo igual però amb peres.