#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

salsa / acompanyament / vegetal / anual /

BOLONYESA VEGETAL

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 25 g de ceba pelada

 Oli d'oliva

 15 g de pastanaga pelada

 10 g d'api

 0.5 gra d’all

 10 g de proteïna de soja fina

 40 ml d’aigua calenta o brou

 1 cullerada de pebre vermell dolç

 60 g de tomàquet fregit

 0.25 fulla de llorer

 2 fulles d’alfàbrega o 1/4 de culleradeta d’alfàbrega seca

 8 fulles de julivert o 1/4 de culleradeta de julivert sec

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Piquem la ceba i la cuinem a foc no gaire fort amb un raig d’oli fins que es caramel·litzi (color daurat procedent de la transformació del mateix sucre de la ceba en caramel). Ratllem la pastanaga, piquem el tronc d’api i l’all. Afegim les verdures a la ceba i continuem la cocció remenant ocasionalment. Barregem la soja amb el líquid calent. Quan les verdures estiguin tendres, hi afegim el pebre vermell i les coem un minut remenant. Afegim la soja, el tomàquet i el llorer al sofregit de verdures. Ho cuinem 30 minuts a foc baix i ho condimentem amb sal, pebre i les herbes.

 

ET RECOMANEM

Si tenim espai al congelador, podem multiplicar la recepta i congelar-la en pots buits de iogurt tapats amb una mica de paper d’alumini, indicant la data i què conté. Les peles de pastanaga, les fulles d’api i les capes externes de la ceba que no estiguin gaire seques, les podem guardar en una bossa al congelador per fer un brou quan la tinguem plena.